Rock and competition climber

buldrekonk i Sveits

buldrekonk i Sveits

I helgen var det europacup i buldring i den flotta alpebyen Grindelwald, og dette var den andre buldrekonkurransen min etter fallet i fjor. Jeg var litt spent, og jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente. Verken av bulderne, min egen prestasjon eller resultater. Men jeg hadde ikke forventet å være utenfor finale.

          
foto: t.v Dario Furler (SUI), t.h Stian Christophersen

 I helgen fikk jeg mitt dårligste resultat sammenliknet med det nivået jeg er på, og det var en stor overraskelse. Både for meg og alle andre. I kvalifiseringen var det 8 problemer skrudd av Laurent Laporte og co. Stilen var teknisk, og da mener jeg ikke litt teknisk, men ekstremt teknisk. På de største sloperne du kan tenke deg. Det var 1 ganske fysisk bulder, og resten var veldig tekniske. 5 av 8 buldere hadde en mantel, og alle som har vært på verket vet at det ikke finnes mye av det. Buldrekonkurranser handler mye om flaks, og jeg tør å påstå at jeg hadde maksimal uflaks. Det var ikke et eneste bulder som passet meg, og det er selvfølgelig ingen unnskyldning. Om det er buldrekonkurranser man satser på må man beherske utrolig mange forskjellige stiler, og som tauklatrer er det andre elementer jeg finner viktigere å trene på. I tillegg til dette var det mye annet som ikke stemte, og som gjorde at min klatring var langt fra det jeg hadde inne. Men det var absolutt en bra konkurranse i et ekstremt vakkert landskap. Vi hadde en kjempe fin tur, og til tross for et dårlig resultat er jeg sikker på at det kommer mer positivt enn negativt ut av det!

        
Se så vakkert! Trykk på bilde for å få større oppløsning.

Jeg er nå mange erfaringer rikere, og er klar for å komme inn i selen igjen. Jeg må innrømme at jeg trives best med sele og tau, men buldrekonkurranser er gøy det òg. Til helgen reiser jeg til Voiron, Frankrike for neste europacup på tau sammen med Jakob og Gabriele. Jeg er sikker på at konkurransen blir bra, og det streames direkte på denne linken fra lørdag kl. 09.00; www.eyc-voiron.com. Eller følg deres twitterprofil for oppdateringer både før, under og etter konkurransen.

Min kvalifisering begynner kl. 14 og forhåpentligvis finale kl. 21.15.  Satser på fete ruter og bra konkurranse!

<3 <3 <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *