Rock and competition climber

Første europacup og mitt internasjonale comeback

Første europacup og mitt internasjonale comeback

På fredag reiste Jakob, Stian og jeg til Edinburgh for å delta på årets første europacup. Også min første store konkurranse etter skaden, altså mitt internasjonale comeback.

Jeg var ganske spent på konkurransen og hvordan nivået kom til å være, men mest av alt gledet jeg meg til å konkurrere igjen. Det var lenge siden sist, og jeg hadde ingen anelse over hva jeg kunne forvente av meg selv. Selv om jeg kanskje visste det innerst inne.

Uansett, lørdag var kvalikdag og med skuffende få påmeldte var jeg garantert videre til finale. 1.kvalik var på den bratte veggen, og ruta var ganske hard, men veldig kul. Jeg klatret bra opp til dit jeg falt, og der jeg falt gjorde jeg en feil. Det var på det nest siste flyttet og det var veldig bratt. Man skulle legge hel rundt kanten, men siden jeg har vondt i kneet og unngår nesten alt av heelhooker, la jeg en tå. Problemet da var at jeg kom ned i strak arm, og da hadde jeg ikke sjangs til å dra meg opp igjen. Det ble akkurat som en enarms. Men jeg var likevel fornøyd med klatringen.

2.kvalik var en vertikal rute med et sva i toppen. Fransk rutesetter = ekstremt teknisk. De dagene jeg hadde i Frankrike i april gjorde seg godt nå, for å si det sånn. Jeg ble overrasket da jeg klippet ankeret. Vanligvis er det de bratte og tunge rutene jeg gjør det best på, men i dag var det den mest tekniske med de minste takene du kan tenke deg. Det var gøy å være eneste i min klasse som toppet, men jeg visste likevel at det var ganske jevnt mellom oss jentene i toppen, så i finalen måtte man gi alt.

Dessverre for meg gikk ikke like bra som håpet under finalen. Resultatmessig visste jeg ikke helt hva jeg kunne forvente, men klatremessig visste jeg det. Og jeg var laangt fra der jeg visste jeg kunne være. Finaleruta var en bratt og hard rute, som i grunn passet meg veldig bra. Oppvarmingen var bra, og jeg følte meg selvsikker. Kanskje litt for selvsikker. Jeg fant aldri flyten på finaleruta, og selv om jeg klatret bra var det langt fra det jeg visste jeg kunne. Både Stian og jeg ble enige om at det jeg gav på finaleruta var ca 1/3 av det jeg hadde inne. Jeg endte til slutt på 2.plass med franske Laura foran meg. Hun klatret utrolig bra, så det var ikke annet enn fortjent! 🙂

Å prestere såpass bra på en dag hvor ting ikke stemte, er selvfølgelig noe jeg er fornøyd med. Spesielt etter et langt skadeavbrekk. Dette er jo langt bedre enn hva jeg trodde jeg kunne forvente for et par måneder siden. Men jeg er likevel ikke fornøyd med helgens prestasjon. Å fullføre en konkurranse uten å ha gitt alt og vite at du kunne gjort det så mye bedre, er alltid kjedelig.

Komplette resultatlister: http://www.ifsc-climbing.org/index.php?page_name=resultservice&comp=1419&cat=ICC_F_J

MEN dette var første konkurransen i en veldig lang sesong, og jeg har mange fler konkurranser foran meg til å vise hva jeg er god for. Alt i alt er jeg sånn passe fornøyd med konkurransen, men det var veldig mange momenter som kunne vært gjort bedre og annerledes. Må innrømme at jeg følte meg litt “rusten”, men om jeg ikke husker feil tok det er par konkurranser i fjor også, før jeg var ordentlig i gang. Det føles uansett helt fantastisk å være i gang med konkurranser og reising, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til de kommende konkurransene. Neste stopp er Moskva – avreise torsdag, kvalik lørdag og finale søndag!

      

– Team Norway på sightseeing

<3 <3 <3

PS. har dessverre ingen bilder fra konkurransen, men det kommer kanskje noen etter hvert 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *