Rock and competition climber

nordisk

Forrige helg var det nordisk mesterskap i buldring i København. Jeg var mildt sagt veldig spent, siden det var den første buldrekonken etter det stygge fallet i september. Jeg var veldig spent på om jeg fortsatt syntes det var like gøy, og om jeg ville klare å gjennomføre en buldrekonkurranse uten flash back og vonde miner. Selv om jeg var regjerende nordisk mester og hadde en tittel å forsvare, følte jeg ikke presset ettersom jeg var ute såpass lenge, og kun har trent i to måneder.

sightseeing i københavn

 

Kvaliken ble holdt på lørdag, mens semi-finale og finale var på søndag. Formatet var en kombinasjon av de internasjonale junior-og seniorkonkurransene. I kvaliken var det 10 buldere med 5 forsøk pr. bulder. Vi hadde totalt 1 time og 45 minutter til å gå så mange problemer som mulig på færrest forsøk. I tillegg telte sone og antall forsøk sone. Jeg gikk 9 buldere på 12 forsøk, noe som gav meg 1.plassen etter kvalifisering og startnummer 10 i semi-finalen (det var kun 10 i dameklassen som gikk til semi). Buldrene i kvalifiseringen var ikke så veldig harde, men veldig tekniske. De var alle skrudd bra, og skilte (så vidt jeg vet) ganske bra. Jeg fikk en ministrekk i fingrene på venstrehånd under kvaliken, noe som førte til en relativt dårlig semi-finale på søndagen. Med en vond albue, et ringbånd og tre fingere på venstrehånden var det vanskelig å fokusere på det jeg skulle, nemlig meg selv og det neste bulderet. Jeg var usikker på om det var en sene eller muskel som var vond, og det gjorde meg engstelig for å bli skada igjen og å ikke få trent som jeg skal. Problemene i semien var skrudd veldig hardt, og jeg klarte kun å gå ett og få en sone. Var ikke spesielt fornøyd med det, men det holdt til finale og det var det viktigste. Lå som nummer 4 etter semien, noe som gav meg startnummer 3 for finalen.

 

I tiden mellom semi og finale fikk jeg bekreftet at mine vonde fingre ikke var alvorlig, og at det var det samme som å ta i litt for hardt litt for tidlig i økten. Å få bekreftet det var en utrolig lettelse, for da kunne jeg fokusere på konkurransen og finaleproblemene.

 

Jeg varmet opp bra og følte meg klar. Følte fortsatt ikke noe press, det eneste jeg ønsket var å finne gleden med å konkurrere. Selv om jeg allerede hadde erfart den, ville jeg ha meeeer. Og det fikk jeg! Det første bulderet var teknisk, og jeg skjønte egentlig ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det. Testa ut flere løsninger, men ingenting funket. Litt nedtur å starte finalen sånn, men heldigvis preget ikke det resten av finalen. Bulder nr. 2 var det desidert feteste med dobbelcatch, campusflytt, dobbel tåhook, og store flytt i toppen. Det trykket som var i publikum da jeg matchet topptaket er noe jeg ikke glemmer med det første. Er det en ting disse danskene kan, så er det å heie og skape stemning! Bulder nummer 3 var hardt med dårlige tak. Kom greit til sone, men hadde ikke sjangs til å gå videre. Bulder nummer fire var også ganske fett. Dobbelcatch, campusflytt og så et flytt man måtte gå statisk, og et halvlangt toppflytt. Grunnen til at man måtte gå det ene flyttet statisk var fordi man måtte plassere tåa i en sprekk, og med en gang man kom for langt over skled den ut. Jeg har lenge hatt fokus på å klatre dynamisk, så det føltes uvant og rart å måtte gå statisk.. Jeg skled tre av fire ganger, men i siste forsøk gikk det og seieren var sikret! Før det siste bulderet var jeg den eneste som hadde toppa et problem, så jeg visste at dersom jeg gikk et til var seieren i boks.

 

Det var mange som ikke stilte i konkurransen pga skader og turer, og det er synd for det lille konkurransemiljøet vi har her i norden. Men nivået i jenteklassen var overraskende høyt, til tross for mange ukjente navn. Konkurransen var veldig bra arrangert, og problemene var bra. Kanskje litt vel harde for de minste juniorklassene, men de har godt av å klatre på litt hardere problemer. I likhet med alle oss andre 🙂

 

finaleproblem nr. 2 foto: Christian Boysen 

 

Neste uke reiser jeg til Stockholm for å delta på Tierra Boulder Battle, som er en buldreinvitational i regi av Björn Pohl. Det kommer mange kjente verdensstjerner, blant annet Alex Puccio, Sasha, Shauna Coxy, Melanie Sandoz, og maange sterke gutter. så nivået blir mildt sagt høyt. Jeg blir da en såkalt “under dog”, men tror det blir fett uansett!!! Man skal skru sine egne problemer og jobbe dem inn på forhånd, og på selve konkurransedagen blir det et stort SHOW. Tipper det blir live-streaming, og det er nok verdt å se!!! Sjekk ut eventen på facebook for mer info;  http://www.facebook.com/events/332509766781762/

 

Tina.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *