Rock and competition climber

Norgesmester i buldring

Norgesmester i buldring

Nok en konkurranse er unnagjort, og denne gangen var den hjemme i Norge. Men det ble likevel en nokså lang reise, for konkurransen var nemlig i Tromsø. NM i buldring ble arrangert denne helgen med kvalifisering på lørdag og finaler på søndag. Værmeldingen var veldig ustabil, men heldigvis var værgudene med oss og de serverte strålende sol og sommertemperaturer, som bestilt.

Konkurransen ble holdt på den splitter nye buldreveggen til forbundet på torget i Tromsø. Veggen var overraskende stor, hele 24 meter bred (tror jeg???) og med internasjonal rutesetter pluss vår helt egen Espen, ble problemene også veldig bra! I kvalifiseringen var det jamsession med 9 problemer. Jeg gikk 7 av dem ganske greit, et som jeg brukte ganske mange forsøk på, og det siste hadde et veeeldig langt sisteflytt som jeg psyka ut på. Så totalt 8 av 9 topp, og det holdt til finale og ledelse.

Under juniorkvalifiseringen var det en liten jente som fikk albuen ut av ledd, og da jeg hørte det fikk jeg gåsehud over hele kroppen. Jeg er vel egentlig over det stadiet med å være redd for å falle og buldre, men da jeg hørte om henne vekket det mange vonde følelser og minner. Heldigvis klarte jeg å holde nervene under kontroll, og er nå nok en erfaring rikere. Jeg vet at det kommer til å komme flere liknende hendelser, og et stygt fall er ikke noe man kommer over med det første. Mitt fall er jo bare barnemat sammenliknet med de fallene man hører om ute i naturen, men det er fortsatt mye skummelt som henger igjen. Så Gunnhild, MASSSE god bedring! 🙂 Jeg føler med deg.

Uansett, finalen ble holdt på søndag og været var like fint som dagen før. Formatet var vanlig worldcup-format med fire buldere, og det er om å gjøre å gå flest mulig på færrest forsøk. Jeg klarte å gå 2 buldere, hvor en av dem var flash og den andre i det aller siste forsøket. Man har bare 4 minutter pr. bulder, men heldigvis  får man lov til å fullføre forsøket. Og det var i dette forsøket jeg klarte å gå problemet som ga meg seieren. De to neste problemene var harde, men jeg fikk sone på begge. Alle bulderne var utrolig kule, og jeg storkoste meg gjennom hele konkurransen.

Alt i alt vil jeg si at denne konkurransen var blant de aller beste konkurransene jeg har deltatt på i Norge, og det begynner å bli en del… Jeg så også en litt av arbeidet som ligger bak konkurransen, og det er ikke annet å gjøre enn å ta av seg hatten og gratulere arrangørene med en strålende konkurranse!

<3<3<3

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *