Rock and competition climber

Restitusjonsuke i le France

Restitusjonsuke i le France

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en ukes klatretur i Frankrike. Der besøkte jeg Chris og Erika som bor i Briancon. Vi klatret i Cimai, Gorges du Loup og Orpirerre. Målet med turen var å bli bedre i fingeren, få overskudd etter den harde og lange treningsperioden, klatre på lange og pumpende ruter, ha det gøy og klatre masse. Og turen oppfylte alle krav. Det var utrolig deilig å være på tur og klatre ute, spesielt siden jeg visste at dersom jeg var hjemme måtte jeg klatret oppvarmingsruter på verket. Da jeg fikk treningsforbud i en uke, visste jeg det var på tide å gjøre noe annerledes. Noe nytt. Jeg kunne ikke fortsette med halvhjerta økter, så jeg er fornøyd med at jeg dro på tur. Selvfølgelig litt skummelt så nære sesongstart, men til tross på situasjonen var det det absolutt beste valget. Og som ung utøver er det viktig å eksperimentere og teste forskjellige treningsmetoder og oppkjøringer.


foto: Chris Reddy

Vi fikk totalt 5 klatredager; to i Cimai, en i Gorges du Loup og to i Orpierre. De tre feltene hadde veldig forskjellige type klatring. Cimai er et typisk «old-school» felt med vertikal og teknisk klatring, og veldig stivt gradert. Selv om jeg fikk grisebank på de tekniske rutene, var det gøy, morsomt og ikke minst utfordrende. Rutene var kjempe fine og jeg kunne holde i de små takene. Etter to dager kjørte vi videre til Gorges du Loup, som er en utrolig vakker dal. Dessverre var hovedsektoren våt, men vi fikk klatret på en av de andre som lå i solen. Det var strengt tatt for varmt å klatre i solen, men det var i hvert fall tørt og hadde mange fine ruter. Jeg gikk en utrolig fin rute kalt Arrow Head som er en laaaang 8a med kjempe fine flytt og sekvenser. På sightforsøket bomma jeg ordentlig på et tak, og resten av ruten føltes som et evig langt bulder på miniatyrtak. I neste forsøk gikk jeg den lett, og det føltes bra! Gorges du Loup er et sted jeg definitivt skal tilbake til! De bratte rutene på sektoren «Deverse» ser dødsfete ut. Next time!!!

De to siste dagene klatret vi i Orpierre. Klatringen der var også helt fantastisk. Jeg fikk gått en del ruter og hadde to herlige dager med fint vær og superfin klatring. Lange, pumpende ruter med bratt klatring i starten, og typisk «fransk» i toppen; små tak, vertikal klatring og pumpende. Jeg hadde fått anbefalt mange ruter så jeg visste sånn nogen lunde hva jeg ville prøve, og som vanlig hadde jeg fokus på sight og flash.  Sightet så å si alt jeg gikk, med unntak av Game Over som jeg flashet. OG jeg fikk spist min etterlengtede crepes med nutella.

De fineste rutene jeg gikk var;
Rodeo 7a, Cimai
Arrow Head 8a , Gorges du Loup
Maman, je vais mourir 7c, Orpierre
Game Over 8a, Orpierre
Ca va couiner 7c, Orpierre
Destruction 7b+, Orpierre
I tillegg jeg masse lett som også var veldig fint. Husker dessverre ikke navnene..

 
foto: Chris Reddy

Alt i alt var turen veldig bra, jeg fikk klatret masse, pumpen og teknikken er der de skal være, fingeren føles bedre, overskuddet er på vei tilbake og ting føles bra. To uker til sesongstart og spenningen øker for hver dag! Når jeg tenker tilbake på turen nå, så kunne jeg selvfølgelig prøvd hardere ruter, gått fler osv osv. Men fokuset mitt var ikke å gå harde ruter, det var bare å klatre masse og kose meg. Og det har jeg gjort, så turen kunne ikke vært bedre 🙂

<3 <3 <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *