Rock and competition climber

seier i Moskva!

seier i Moskva!

Sesongen er så vidt i gang, og jeg har allerede vunnet min første europacup. Det skal sies at det kun var meg og seks andre russere med, men jeg er fornøyd med egen klatring og prestasjon, og det er til syvende og sist det som er viktigst. Jeg vil takke Kolsås Klatreklubb som hjalp meg med finansieringen av turen. Uten dere ville det blitt en ekstremt dyr reise.

Torsdag morgen reiste Jakob, Lars Ole og jeg til Moskva. Litt styr med visum og billetter i forkant, men det var endelig tid for avreise. Jeg visste ikke helt hva vi kunne forvente siden det var så få deltakere. Etter en litt dårlig prestasjon i Edinburgh forrige helg var jeg gira på å gjennomføre en bra konkurranse hvor jeg kunne få ut litt mer enn hva jeg klarte i finalen forrige helg (les om det her)

Kvalifiseringen var på lørdag, og jeg toppet begge rutene ganske greit. Følte meg litt shaky, men jeg klatret jevnt over bra. Ettersom vi bare var syv deltakere var jeg garantert i finale, men jeg ønsket selvfølgelig å gjennomføre en best mulig kvalifisering. Etter kvalifiseringen gjorde vi noe vi vanligvis er veldig dårlig på; SIGHTSEEING. Når vi reiser så mye som vi gjør er det morsomt å se litt av byen også. Ikke bare innsiden av en klatrehall..

Såå vi dro inn til sentrum med det britiske og romenske teamet for å se litt av byen. Moskva er en stor og flott by med uendelig mange bygninger og statuer med en interessant historie bak, og det var spennende å høre om dette. Selv om jeg ble veldig sliten etter hvert. Det var uansett mye bedre å gjøre noe, fremfor å sitte på hotellrommet en hel ettermiddag.


Sightseeing på høyt nivå!

Søndag var det tid for finale. Jeg startet sist, og ettersom finalen gikk så raskt skjønte jeg at de andre hadde falt relativt tidlig, som vil si at ruta var ganske hard. Da jeg begynte å klatre fant jeg roen med en gang, og det føltes bra. Jeg hadde bra fokus og god kontroll på hele ruta. Når jeg kom i toppen av ruta skjønte jeg at jeg hadde kommet lengst, så jeg tok det med ro oppover i håp om å toppe. Noe jeg gjorde. Jeg hadde som sagt god kontroll på hvert flytt og det føltes bra. Sammenliknet med forrige helg føltes det mye bedre nå, men rutene var veldig forskjellige og kan nesten ikke sammenliknes. Det var uansett gøy å toppe alle rutene og klatre bra.

Selv om jeg vant denne konkurransen, føles det ikke ut som en seier. Jeg vet at om de andre sterke jentene hadde deltatt ville rutene vært helt annerledes, og da kunne alt ha skjedd. Men det har vært en fin tur, mange nye erfaringer og masse sightseeing.

foto: Lars Ole Gudevang

På fredag reiser jeg til Sveits for å delta på en buldrekonkurranse, noe som blir veeeeldig spennende. Sist jeg deltok på europacup i buldring var jeg 100% sikker på at denne konkurransen kom til å bli den beste noen sinne, men så skjedde det mest uforutsette du kan tenke deg og jeg fikk ikke deltatt. Men NÅ er jeg tilbake, jeg skal delta og det blir rått!

Helgen etter det reiser jeg til Voiron for neste europacup på tau, og da skal alle de europeiske landene delta, så det blir spennende å se hvor nivået mitt egentlig ligger.

Men aller først er det eksamen.. wish me luck!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *