Rock and competition climber

Tierra Boulder Battle – Stockholm

Tierra Boulder Battle – Stockholm

Forrige onsdag reiste jeg til Stockholm for å delta på Tierra Boulder Battle, som var en invitational buldrekonkurranse på K2/Telefonplan. Jeg var egentlig «step-in» for svenske Matilda, som trakk seg pga skade. Men så ble Alex Puccio syk, så Matilda ble med allikevel. Så jeg var kanskje step-in for alex i stedet(?) Jeg vet ikke. Men gøy var det!

På onsdag reiste jeg som sagt ned. Torsdag morgen møtte vi opp på klatresenteret, og vi trakk lodd om hvilken vegg vi skulle skru på. Jeg håpet på noe bratt, helst den fete «bølgen». Men jeg fikk veggen som var minst bratt av dem alle, nemlig vertikalen/svaet. Jeg synes i grunn det er veldig morsomt å klatre på vertikale og tekniske buldere, men det er vanskelig å skru selv… Jeg ble tildelt mange halvgode slopere, og et stort volum. Eller en halv ball. Den var dødsfet, og måtte selvfølgelig opp midt på veggen. Bulderet jeg lagde var ganske fett sånn det stod i utgangspunktet, men det ble litt lett så jeg prøvde å gjøre det hardere. Jeg jobbet hardt for at man måtte krysse opp med høyre hånden, men det viste seg at det ble lettest å gå med venstre. Og siden de andre hadde skrudd så hardt, så gjorde det ikke så mye om mitt var litt lett. Da fikk vi alle hvert fall en topp.

Bulderet mitt er det blå til venstre. 

Etter vi hadde skrudd, fikk vi 2 timer til å prøve de andres problemer og jobbe inn alle flyttene. Jeg tror vi alle var ganske slitne og sår, så vi fikk ikke til stort. Men vi fikk i hvert fall testet flyttene.

        

Fredagen var satt av som hviledag, så da ble det shopping og sightseeing. Selvfølgelig.

På lørdagen var selve konkurransedagen, men det begynte ikke før kl 20, så vi hadde mer eller mindre hele dagen til å gjøre andre ting. BILDE. Jentene bakte cupcakes, mens jeg selv satt med lekser. Snille som de var, tok de med en til meg og de smakte FANTASTISKE!                   

Formatet på selve konkurransen var mer eller mindre likt som en world cup, men vi hadde jo klatret på problemene før så annerledes var det. I tillegg til at vi fikk se de andre klatre og at startrekkefølgen endret seg underveis. Konkurransen føltes mer som et stort show enn en konkurranse. Vi fem jentene har alle litt forskjellig stil, og  er gode på hver våre ting. Noe som førte til at problemene hadde veldig forskjellig flytt og tak – lange flytt på slopere, korte flytt på minikrimps, lange flytt på kimps, dobbelcatcher og laaange dynamiske flytt på slopere. Så den som mestret alle stilene best, vant. Som i dette tilfellet var Shauna. Selv hadde jeg veldig vondt i langefingeren, og fant det vanskelig å holde i de små takene på problemet til Sasha. Det er heldigvis ikke noe alvorlig, men kjedelig når det ene overtar etter det andre. Det positive er i hvert fall at albuen ikke er vond lenger!!! Og DET har jeg ventet lenge på. Bortsett fra Sasha sitt problem, så klatret jeg i grunn helt greit. Kom lenger på Shauna sitt enn på treningsøkten, mens på Matilda sitt som var det siste, falt jeg på et flytt jeg gikk ganske greit på torsdagen. Litt kjipt, men det var uansett veldig gøy! Ikke helt fornøyd med hvordan jeg gjennomførte, men det holdt til 4.plass. Sjekk ut http://www.ukclimbing.com/news/item.php?id=66989

Jeg håper jeg får flere muligheter til å dra på sånne konkurranser. Det var et stort show med topp stemning. Hele senteret var stappfullt med heiende svensker i godt humør, og hvordan kan det ikke være gøy å klatre til en sånn stemning!?  All ære til Björn og co som arrangerte denne konkurransen! Det har vært en utrolig opplevelse, så tusen takk for invitasjonen!

Har forresten en glad-nyhet;

 Nå er det snart påske, FRI og masse trening. Sesongen begynner om to måneder, og tiden går fort. Gleder meg veldig, så nå skal det trenes hardt, mye og bra!

<3 <3 <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *