Rock and competition climber

Trening

Akkurat nå er den perioden av året hvor det er færrest konkurranser. Noe som gjør det ypperlig for harde og lange treningsperioder. Og siden det ikke har vært noen konkurranser eller reiser på en stund, så tenkte jeg å fortelle litt om hvordan jeg trener.

Da jeg begynte å trene igjen i midten av januar var planen å ha en lang grunntreningsperiode, årsaken til det var selvfølgelig pga skaden, men også for å bygge et bra pumpgrunnlag. Så om jeg ikke hadde vært skadet, ville jeg fortsatt hatt en såpass lang grunntreningsperiode. Jeg hadde totalt 6 uker med denne perioden. Jeg klatret mye tau og lange sirkler, i tillegg til at jeg løftet vekter to ganger i uken og trente en del basis. Men siden det var første gang med vekter, hadde jeg mange økter med teknikk og lav belastning. Da jeg nærmet meg slutten av den perioden i slutten av februar, var jeg over middels gira på å komme i gang med hardere økter og uker. Jeg gledet meg til å bli ordentlig sliten i kroppen, så jeg var nok litt uforsiktig. Noe som førte til en liten overbelastning i venstre langefinger. Det er fort gjort å bli overivrig og ignorere «vondtene», men når man trener såpass mye, har man alltid vondt et eller annet sted. Så lenge det ikke er noe alvorlig, er det bare å bite tennene sammen og fortsette hardkjøret.

    en av mange morgenøkter

Nå jeg over halvveis i periode 2, og konkurransene nærmer seg med stormskritt. Periode 2 er på totalt 8 uker, og består av korte, men harde sirkler, tau, buldring, huleklatring, campus, jogging og basistrening. Jeg er generelt glad i rutiner og standarduker, men siden jeg må sette opp opplegg ut i fra hvor sliten jeg er, har jeg ingen faste treningsdager. Men hver uke består av to tauøkter, to sirkeløkter, en buldreøkt, en huleøkt, en campusøkt, 2-3 basisøkter og 2-3 korte joggeturer, gjerne oppvarming til basisøktene. Etter hver sirkel og buldreøkt avslutter jeg med pull-upsserier. Det høres kanskje mye ut, og det er det. Man blir sliten. Veldig sliten. Men det er verdt det. Det er en relativt kort periode av året som er såpass intensiv og hard, og ved å trene meg selv så langt ned i kjelleren kan jeg holde toppformen (forhåpentligvis) over hele sesongen. Jeg har som regel seks dager med klatring på ettermiddagene etter hverandre, campus hver mandag morgen, og basis på morgenen hver onsdag og fredag. Dette er et opplegg som funker for meg, og det er ikke noe man kan begynne med over natten. Man må først bygge et grunnlag som tåler denne belastningen, og så gradvis øke mengde og belastning. Det er fort gjort å bli overtrent og skadet, så det er viktig å ta kroppens signaler seriøst.

Det er kun en og en halv måned til sesongstart, og jeg gleder meg! Om jeg klarer å gjennomføre en bra sesong avhenger av hvordan jeg trener nå, og med den mengde og belastning jeg har kjørt de siste månedene er jeg sikker på at jeg kan komme tilbake til det nivået jeg hadde før jeg skadet meg. Om jeg kommer i enda bedre form gjenstår å se 😉

<3 <3 <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *